Eigenzinnige coaching & begeleiding

Ontwikkeling van eigen(wijs)heid

Eigenzinnige coaching & begeleiding
Ontwikkeling van eigen(wijs)heid

Ezels & Co group

Over ons

Welkom op de website van Stichting Ezels & Co!

Ezels & Co is een maatschappelijke organisatie en biedt eigenzinnige coaching & begeleiding omtrent opvoeden, opgroeien en persoonlijke ontwikkeling.

Onze hulpverlening is uniek omdat wij…

…de mens zien als geheel en wij niet in hokjes denken;
…passie voor mens en dier hebben en waarde hechten aan deze samenwerking;
…onze hulpverlening grotendeels in de buitenlucht uitvoeren;
…sensitiviteit en humor als belangrijke instrumenten zien;
…vanuit gelijkwaardigheid en respect werken, mét mens & dier en náást mens & dier;

Ezels & Co is een maatwerkvoorziening. Wij leveren zorg welke zowel met een PGB als particulier ingekocht kan worden. Voor meer informatie over de mogelijkheden passend bij jouw persoonlijke situatie kun je ons een berichtje sturen via het contactformulier.
Ezels & Co
Ezels & Co
Ezels & Co
Ezels & Co timeline

Ontstaan van Ezels & Co

Na jaren gewerkt te hebben als ambulant gezinsbegeleider heb ik in 2015 een beslissing genomen, recht vanuit mijn hart. Aansluiten bij mijn eigen kern, bij wie ik ben, doen waar ik goed in ben op een manier die bij mij past. Het begeleiden en coachen van kinderen, jongeren en ouders. In een maatschappelijk betrokken organisatie bestaande uit bevlogen mensen, met een vleugje idealisme, ieder sterk en kwetsbaar op een eigen manier. Samen zorgen voor een eigenzinnig hulpverleningsaanbod omtrent opvoeden, opgroeien en persoonlijke ontwikkeling. Laagdrempelig & professioneel. Het krachtiger maken van gezinssystemen en meer onderling begrip creëren. Van mens tot mens, met behulp van ezels.

Na een gelukkige jeugd, wat struikelpartijen in mijn puberjaren, een liefdevolle man, 2 fantastische kinderen, vele wijze levenslessen en de nodige studies, sta ik waar ik nu sta.

Ik heb het getroffen! Liefhebbende ouders en een beschermende zus, samen opgegroeid in een warm gezin. Ik heb een veilige basis meegekregen, daar ben ik dankbaar voor!

Toch is het niet vanzelfsprekend dat je dan dus weet wie je bent. Dat je weet wat je wilt. Dat je, los van de aanpassingen die je hebt gedaan, om te voldoen aan een bepaalde norm vanuit opvoeding en onderwijs, (nog) weet wie je diep van binnen bent. Daarvoor had ik in elk geval de tijd nodig. Om fouten te maken, en dus te leren. En door dan te leren dat je leert van fouten maken. Een proces van vallen en opstaan. Gewoon, heel menselijk.

Mijn passie is om mensen te helpen bij hun eigen proces om zich te ontdoen van deze laagjes van aanpassingen. Pellen totdat je weer bij je eigen kern bent. Je eigen(wijs)heid! Om zo je krachten en kwaliteiten weer vol in te kunnen zetten, maar ook weet wat je valkuilen zijn. Om te ervaren dat je mag zijn wie je bent, als kind, als jongere, als ouder, en dat het oké is. Dat je je eigen pad mag lopen.

Dat wat wij mensen graag willen leren en ervaren, hebben dieren van nature in huis. Geen oordeel, geen verwachtingen, jezelf zijn en je eigen pad bewandelen. Je eigen identiteit bewaren én je aan kunnen passen aan je omgeving. De ezel beheerst deze mix van eigenheid en aanpassingsvermogen. Een kuddedier met een eigen beslissingsniveau.

Inmiddels is mijn droom uitgegroeid tot een eigenzinnige maatschappelijke organisatie. We werken met een team waarin iedereen zijn eigen gebied vertegenwoordigt. Een “assorti-kudde” met bestuurders, verzorgers, beleidsmakers, klussers en ambulant begeleiders. Ik ben trots & dankbaar dat we dit met z’n allen gerealiseerd hebben en kijk vol vertrouwen naar de toekomst. Een toekomst waarin wij met ons team een eerlijke bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen. Op maat, naast mensen en samen met onze ezels.

Ik wil niet zeggen dat je impulsief je hart moet volgen, je je baan op moet zeggen om op wereldreis te gaan. Of misschien ook wel. Waar het om gaat is dat jouw keuzes ook echt jouw keuzes zijn. Met respect voor jouw eigenheid, passend in jouw persoonlijke situatie.

Zijn wie je bent, je hart volgen, doen wat je echt wilt. Ga er voor, wij helpen je graag!

Positieve groet,
Petra Ribbers - ten Hoopen
Ezels & Co